Varastotuotteita postitamme päivittäin - toimitusaika 1-3 päivää.Toimituskulut 6 €.Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin!
Potkupyörän toimituskulut
Näytä:
Näytä:
Järjestys:
Puky LR 1L Br Capt'n Sharky
Pukyn LR 1 L Br potkupyörä sopii n 2,5 - 3  vuotiaasta / 90 cm alkaen. Oleellisinta koon valinn..
104,00€ 94,00€
Veroton: 75,81€

Tietoa Puky potkupyöristä

Puky potkupyörä, polkimeton fillari, on erinomainen valinta lapsen ensipyöräksi. Potkupyörällä pienimmätkin pääsevät pyöräilemään ihan itse! Potkupyörä on kevyt ja rakenteeltaan matala, jolloin pyörän ohjaus ja tasapainon hallinta helpottuu. Lapsen on helppo nousta satulaan ja potkutellessa painopiste pysyy alhaalla.

Puky potkupyörä on ketterä epätasaisellakin hiekkatiellä, metsäpolulla tai pihanurmikolla. Lapsi luonnostaan tasapainottaa keikkuvaa pyörää potkutellessaan ja oppii kallistamalla ohjaamaan pyörää. Potkupyörä ei kuopan kohdalla keikkaa tai jää tyhjän päälle pyörimään, niin kuin apupyörillä varustetun polkupyörän kanssa voisi käydä. Myöhemmin siirryttäessä omaan polkupyörään, apupyöriä ei tarvita ollenkaan.

Lasta ei tarvitse varsinaisesti opettaa potkuttelemaan, vaan lapsen motoriikka, pyörän hallinta ja pyöräilyssä tarvittava tasapaino kehittyvät leikin lomassa kuin itsestään. Kun parivuotias potkuttelija tutustuu uuteen menopeliinsä, hän ei välttämättä edes istu satulassa, vaan harjoittelee ensin ohjaamista. Vähitellen taidot karttuvat ja pian mennäänkin jo vauhdilla. Tasapainon löydyttyä lapsi voi potkaista vauhtia, nostaa jalat ylös ja liu'utella menemään.

Potkupyöräillen lapsi voi turvallisesti harjoitella uusia taitoja ja kokea liikunnan iloa. Tutut matkat leikkipuistoon, päiväkotiin ja kauppaan sujuvat hienosti. Aikuisen tehtäväksi jää ympäristön tarkkailu ja liikennesääntöjen opettaminen. Ja jos potkuttelu uuvuttaa, kevyen pyörän voi heittää kantohihnassa olalle tai rattaiden aisalle. Kokonsa puolesta potkupyörä mahtuu hyvin myös reissuun mukaan.

Satulan ja ohjaustangon säädettävyys pidentävät Puky potkupyörän käyttöikää. Kestävä ja laadukas pyörä kestää usean lapsen käytössä ja pieneksi jääneen pyörän voi kierrättää pikkusisaruksille tai myydä. Pukyn tuotteissa arvo säilyy ja kuluvien osien tilalle saa varaosia.

Puky on valmistanut lasten pyöriä ja potkulautoja jo yli 60 vuotta. Pukyn potkupyörät ovat tiukkojen säädösten mukaan Saksassa valmistettuja ja niillä on TÜV Thüringenin myöntämä GS-sertifikaatti.

NYT 5 VUODEN TAKUU!

Puky myöntää 1.9.16 jälkeen ostetuille tuotteille 5 vuoden takuun. Takuu koskee tuotteen runkoa, etuhaarukkaa ja ohjaustankoa. Tuote on rekisteröitävä Pukyn verkkosivujen kautta 4 viikon kuluessa ostopäivästä. Lisää tietoa takuusta Pukyn sivuilla https://www.puky.net/en/garantie

 

Kokemuksia Puky potkupyöristä

Pikkusiili.fin kautta olemme iloksemme saaneet valloittaa Suomea potkupyörillä vuodesta 2009. Törmäsimme itse ensimäisen kerran Pukyn potkupyörään 10 vuotta sitten ja olimme vakuuttuneita, että tässä on ideaa!

Esikoisen kanssa ehdimme aikoinaan tovin tahia apupyörien kanssa. Lapsen ajettua pari päivää potkupyörällä ja apupyörät sai ottaa pois. Keskimmäinen ja kuopus ovatkin sitten oppineet pyöräilemään alle 3-vuotiaana, ilman apupyöriä. Ketterän potkupyörän lapset ovat silti mieluiten valinneet menopelikseen ja 12" polkupyörä on useimmiten saanut nojailla varaston seinää.

Käy kurkkaamassa
Asiakkaiden kuvia & ajatuksia Pukyn menopeleistä

Helsingin Sanomien artikkeli potkupyöräilystä 27.4.2016:
"Potkupyörä on pyöräilemään opettelevien lasten uusi suosikki"

Kuningaskuluttaja testasi potkupyörät 17.04.2014: 
2,5-vuotiaiden lasten suosikiksi nousi Puky LR M potkupyörä

 

Sopivan koon valinta

Potkuttelu onnistuu parhaiten, kun jalat ylettyvät hyvin maahan. Suosittelemme potkupyörää hankkiessa valitsemaan juuri ostohetkellä sopivan kokoisen pyörän. Kasvuvaraa ei kannata ottaa. Lapsi osaa luonnostaan tasapainottaa sopivan kokoista keikkuvaa potkupyörää. Liian isoa pyörää lapsi ei pysty hallitsemaan, vaan pyörän kallistuessa myös lapsi helposti kaatuu mukana. Potkupyörää jarrutetaan jalkapohjilla, joten myös siksi jalkapohjan on hyvä yltää kunnolla maahan.

Sopivaa kokoa miettiessä kannattaa ensin mitata lapsen sisäjalan pituus (haara-kantapää). Mittavinkkinä suosittelemme asettamaan lapsen selkä seinää vasten ja kovakantisen kirjan lapsen jalkojen väliin ikään kuin satulaksi. Kirjan selkämyksestä sitten mitataan matka lattiaan (=sisäjalan pituus).

Pukyn pienin kaksipyöräinen potkupyörä LR M on kevyempi, rungoltaan matalampi ja lyhyempi kuin keskikokoinen LR 1 malli. LR M mallissa sisäjalan tulisi olla vähintään 30 cm. Pienimmällä potkupyörällä noin 2-vuotiaiden potkuttelijoiden on yleisesti ottaen helpointa aloittaa harjoittelu.

Jos lapsen pituus riittäisi LR 1 malliin (sisäjalka vähintään 35 cm), kannattaa huomioida myös isomman potkupyörän paino. Potkupyörän tasapainottaminen ja potkuttelun harjoitteleminen voi ainakin aluksi olla haastavaa, jos lapsi on kovin hentoinen. Mutta rohkealle ja ”voimakkaalle” parivuotiaalle LR 1 malli voi hyvinkin sopia. Oma tyttäremme sai n. 2v 2kk ikäisenä (pituutta 90cm) LR 1 potkupyörän ensipyöräksi ja pystyi ajelemaan sillä mainiosti.

Jos sisäjalan pituus jää alle vähimmäismitan tai mietit kahden koon välillä, suosittelemme valitsemaan  pienemmän koon. Potkupyöristä satulaa saa nostettua 9 cm, joten pyörä ei jää heti pieneksi .

PUKY LR M potkupyörä, noin 2 - 4 vuotiaalle

PUKY LR 1 potkupyörä, noin 2,5 - 5 vuotiaalle

PUKY LR Ride potkupyörä, noin 3 - 5 vuotiaalle

PUKY LR XL potkupyörä, noin  3 - 6 vuotiaalle

 

Potkupyörän toimitus ja kokoaminen

Postitamme potkupyörät tehtaalta tulevassa pahvilaatikossa. Potkupyörä on ohjaustankoa lukuun ottamatta kasattu. Ohjaustangon kiinnitys käy helposti paketin mukana tulevan kuvallisen ohjeen avulla. Tarvitset tangon kiinnittämistä varten 5 mm kuusiokulma-avaimen, työkalu ei kuulu pakettiin. Potkupyörän satula on myös säädettävä oikeaan korkeuteensa ja kiristettävä ennen käyttöönottoa samalla työkalulla.

Paketin mukana tulee Pukyn englanninkielinen käyttöohje. Jos haluat Pikkusiili.fi:n kääntämän käyttöohjeen potkupyörän mukaan, ilmoita siitä tilauksen yhteydessä.

Puky potkupyörän käyttöohje (englanninkielinen, pdf)